'Vreemde situatie' bij Ajax: 'Stonden bovenaan, maar contract zou aflopen'

'Vreemde situatie' bij Ajax: 'Stonden bovenaan, maar contract zou aflopen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 18:55vr 21-02-2020 om 18:55

FC Cincinnati en Siem de Jong zijn dolblij met elkaar. De Major League Soccer-club spreekt van een heuse 'coup' en de 31-jarige aanvallende middenvelder laat weten zijn opties goed te hebben afgewogen.

"Ze willen eenzelfde systeem spelen zoals dat in Nederland vaak wordt gehanteerd", vertelt De Jong op de website van Cincinnati, dat vorig jaar als laatste eindigde in de Eastern Conference. "Ajax is een van de teams die dat heeft geperfectioneerd. In mijn jaren bij die club heb ik veel geleerd over die filosofie. Het van achteruit opbouwen is ook een element van de Nederlandse stijl."

De Jong liet zijn contract bij Ajax ontbinden, waardoor hij transfervrij de overstap maakt naar de Verenigde Staten. "Het was natuurlijk een beetje een vreemde situatie. Halverwege het seizoen stonden we bovenaan met Ajax, maar mijn contract zou aflopen. Ik keek al naar de optie of het mogelijk was deze winter al naar Amerika te gaan."

"Ik wist dat de competitie op 1 maart zou starten. Het is altijd beter om er aan het begin van het seizoen al bij te zijn", verklaart De Jong. "Ik heb altijd gezegd dat ik hoopte op een avontuur in de MLS."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws