Bitter carnaval voor 'verkleed' RKC: mede-promovendus Sparta al bijna veilig

21-02-2020 21:50
36

Voor RKC Waalwijk is het carnaval slecht begonnen. De hekkensluiter van de Eredivisie trad thuis in speciale shirts aan tegen Sparta, maar verloor thuis met 0-1 en wacht nog altijd op zijn eerste overwinning na de winterstop.

Sparta was in de openingsfase het meest dreigend in speeltijd Schoenlapperslaand en kreeg al na vijf minuten de eerste kans via Deroy Duarte. Nadat RKC wat van zich af begon te bijten en een kans kreeg via Richard van der Venne, kwamen de gasten na een half uur alsnog op 0-1 Patrick Joosten trok vanaf links naar binnen en schoot in: Daan Rienstra gaf de bal nog een tikje mee en liet zijn eigen doelman doelman Etienne Vaessen kansloos.

De Kasteelclub kreeg in de tweede helft voldoende mogelijkheden om uit te lopen, maar Abdou Harroui schoot van afstand over en Joosten wist net niet zijn tweede te maken. Twintig minuten voor tijd had Mario Bilate plotseling de gelijkmaker op zijn schoen: de spits vond Ariel Harush echter op zijn weg. Het bleek achter de gouden kans voor de thuisploeg: RKC bleef verzorgd combineren, maar kon Sparta geen pijn meer doen en kon de volgende nederlaag bijschrijven.

De zorgen worden hierdoor met de week groter in het Mandemakers Stadion. RKC heeft nog tien wedstrijden de tijd om een gat van tien punten met nummer 16 PEC Zwolle goed te maken. Mede-promovendus Sparta daarentegen komt op 30 punten, meldt zich in het linkerrijtje en is al bijna veilig.