De Graafschap kan periodetitel ruiken, Cambuur wint weer, 6-4 (!) in Kralingen

21-02-2020 22:02
26

De strijd om de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie zal pas op de laatste speeldag beslist worden. De Graafschap had zich vrijdagavond tegen FC Dordrecht al tot periodewinnaar kunnen kronen, maar was afhankelijk van koploper SC Cambuur.

FC Dordrecht-De Graafschap 1-2
De ploeg van Mike Snoei beleefde een valse start aan De Krommedijk: Robin Polley zette de nummer laatst verrassend op voorsprong met een schitterende uithaal van afstand. De Graafschap reageerde echter razendsnel via Javier Vet en kwam nog voor rust op voorsprong door een treffer van de inglijdende Daryl van Mieghem. Mo Hamdaoui kreeg nog rood na een harde overtreding, maar de tien Superboeren hielden stand en mogen vrijdag tegen Jong AZ beslag leggen op de periodetitel.

SC Cambuur-Roda JC 2-0
Koploper Cambuur – in de periodestand juist achtervolger – deed namelijk wat het moest doen tegen het geplaagde Roda JC. Topscorer Robert Mühren voegde in de eerste helft nog maar eens een treffer aan zijn indrukwekkende statistieken toe en bereidde vlak na rust ook de 2-0 van Michael Breij voor. De scherpschutter raakte vlak voor tijd nog de lat, op het moment dat de wedstrijd al lang en breed beslist was.

Excelsior-FC Den Bosch 6-4
Het meeste spektakel vond plaats in Kralingen, waar Excelsior en FC Den Bosch er een ongekend doelpuntenfestijn van maakten. De thuisploeg ging rusten met een 2-0 stand, maar zag deze in rap tempo veranderen in een 2-3 voorsprong voor FC Den Bosch. Nadat de Bossche linksback Jordy van der Winden een strafschop weggaf en zijn tweede gele kaart kreeg, werd het 3-3 via Luigi Bruins. Het tiental uit Den Bosch kwam nog knap op 3-4 – Pedro Marques kopte zijn derde van de avond binnen – maar er was geen houden meer aan. Stijn Meijer, Ahmad Mendes Moreira en Rai Vloet maakten de tien vol.