Furieuze Bilate: 'Weer genaaid, ik snap niet waarom die VAR er in godsnaam is'

Furieuze Bilate: 'Weer genaaid, ik snap niet waarom die VAR er in godsnaam is'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 23:21vr 21-02-2020 om 23:21

RKC Waalwijk-aanvoerder Mario Bilate was na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sparta niet bepaald te spreken over de VAR. Spartaan Adil Auassar ging met zijn arm omhoog een kopduel aan, maar de arbitrage besloot RKC geen penalty toe te kennen.

Die beslissing schoot bij Bilate – op zijn zachtst gezegd – in het verkeerde keelgat. "Wist Auassar niet zeker of hij hem raakte? Nou, ik weet het wel zeker...", liet hij direct na afloop weten aan FOX Sports. Bilate stelde vast dat RKC de VAR niet vaak mee heeft gehad dit seizoen. "Ik snap eigenlijk niet waarom die VAR er in godsnaam is. Ik sta op vijf meter afstand en ik zie dat die bal vol tegen zijn hand aan komt: ik snap niet dat ze dat over het hoofd zien. Kom op, man..."

De spits liep kort de vorige wedstrijden wedstrijden na waarin RKC pech had met de arbitrage. "Elke keer hetzelfde liedje. Tegen Heerenveen worden we genaaid, tegen Fortuna worden we genaaid, staat Mark Diemers 86 meter buitenspel... Gewoon weer een cruciaal moment, dat ons wordt ontnomen door de VAR", aldus de furieuze Bilate, die tevergeefs contact zocht met arbiter Joey Kooij. "Ik zeg honderd keer tegen Joey: hij raakt hem op zijn hand! Als ik het vanaf hier kon zien, dan moeten zij het ook zien", besloot hij zijn tirade.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben jij een voorstander van de VAR?

(6897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws