Van As slaat terug: 'Hij weet veel van behang, maar is geen clubadviseur bij ADO'

Van As slaat terug: 'Hij weet veel van behang, maar is geen clubadviseur bij ADO'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 16:16za 22-02-2020 om 16:16

Jeffrey van As hekelt het 'waan-van-de-dag-beleid' dat volgens hem op dit moment bij ADO Den Haag wordt gehanteerd. De voormalig technisch directeur van de Residentieclub, die per 1 maart bij Roda JC aan de slag zal gaan, denkt dat de club juist gebaat is bij stabiliteit.

De versterkingen die Alan Pardew, de nieuwe trainer van ADO, heeft binnengehaald kunnen niet op goedkeuring van Van As rekenen. "Ik herken me niet in het waan-van-de-dag-beleid dat nu wordt gevoerd", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Alan Pardew, een Engelse passant, bepaalt nu welke spelers voor ADO voetballen. Als er een Duitse trainer was gekomen, hadden er nu vermoedelijk acht Duitsers in het eerste gestaan."

Als Van As aan had mogen blijven in Den Haag had hij het anders aangepakt. "Dit heeft toch niets met een duurzame visie te maken? Ik zou in de winterstop nooit in één keer acht spelers hebben gehaald. Dan liever drie gerichte versterkingen, zodat de bestaande selectie vertrouwen had gehouden."

De voormalig technisch directeur van ADO zegt geen wrok te koesteren ten opzichte van zijn oude club, maar hekelt wel 'van die figuren die voortdurend stoken'. "In Den Haag loopt een man rond die veel weet van behangrollen en verfkwasten, maar die ten onrechte als dé clubadviseur wordt gezien", duidt Van As op John van Zweden. "Heel vermoeiend. Met alle respect, maar ik hecht meer waarde aan de mening van een voetbalman als Lex Schoenmaker senior."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws