Emmen rekent dankzij Peña en drie doldwaze minuten af met Willem II

22-02-2020 20:23
60

FC Emmen heeft zaterdag in een doelpuntrijk duel drie belangrijke punten gepakt tegen Willem II. De ploeg van coach Dick Lukkien trok met 4-2 aan het langste eind, mede dankzij drie assists en een goal van Sergio Peña.

Na een redelijk tamme openingsfase brak Miguel Araujo de ban door raak te koppen uit een hoekschop van Peña. Willem II kreeg via Mike Trésor Ndayishimiye en Vangelis Pavlidis kansen om iets terug te doen, maar aan de andere kant stichtte ook Glenn Bijl gevaar met een vrije trap. Tegenvaller voor Emmen was het uitvallen van smaakmaker Kerim Frei. Zijn vervanger Luka Adzic verzuimde direct voor de 0-2 te zorgen.

In de tweede helft kwam het duel pas echt los. Na een fraaie Tilburgse combinatie tekende Pol Llonch voor de gelijkmaker. Het leidde drie doldwaze minuten in, want Michael de Leeuw deed vrijwel meteen na de aftrap iets terug: 2-1. En daarmee was het nog niet gedaan, want weer een minuut later maakte Adzic er 3-1 van. Bij alle Drentse doelpunten was Peña de aangever.

Willem II liet zich echter niet uit het veld slaan. De Eredivisie-verrassing kreeg twintig minuten voor tijd een strafschop, nadat Che Nunnely naar de grond was gewerkt door Michael Heylen. Het buitenkansje werd benut door Ndayishimiye. Daarmee leek het een spannende slotfase te worden aan De Oude Meerdijk, maar opnieuw kwam het antwoord van Emmen snel.

Peña deed na zijn drie assists nog een duit in het zakje door ook zelf te scoren. De Colombiaan sloeg toe met een van richting veranderd schot. Voor Willem II is dat een forse domper. De Tilburgers pakten maar vier punten uit de laatste vijf duels. Vitesse kan zondag de vijfde plaats overnemen. Emmen staat nu zeven punten boven de degradatiestreep.