Klap voor ADO: Halilovic ontneemt Hagenaars drie broodnodige punten met pareltje

22-02-2020 21:44
83

ADO Den Haag heeft zaterdag in de slotfase een voorsprong uit handen gegeven bij sc Heerenveen. Alen Halilovic ontnam de ploeg van trainer Alan Pardew drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie in de Eredivisie: 2-2.

ADO won slechts één van zijn laatste twaalf competitieduels en verkeert in een crisis. Deze week doken bovendien berichten op dat Pardew alweer onder vuur ligt. De bezoekers werden ook in Friesland meteen onder druk gezet. Waar het thuispubliek wachtte op een treffer van Heerenveen, bleek ADO echter ongekend effectief. Na een schitterende vrije trap van John Goossens gaf Omar Bogle - ogenschijnlijk met de arm - het laatste zetje: 0-1.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 28' John #Goossens 0-1! #heerenveen #ado #dutchfooty #eredivisie @johngoossens

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

Het was pas de eerste doelpoging voor ADO, terwijl de Friezen al elf keer op doel hadden geschoten. Maar daarmee was de koek nog niet op. Weer stond Goossens met een vrije trap aan de basis van het doelpunt en ditmaal werkte Rodney Kongolo de bal in eigen doel. Pas diep in de blessuretijd van de eerste helft deed Heerenveen iets terug. Een van richting veranderd schot van Joey Veerman viel binnen: 1-2.

In de tweede helft nam de druk van de thuisploeg steeds meer toe, maar ADO bleef lange tijd nog betrekkelijk eenvoudig overeind. Invaller Alen Halilovic had het echter op zijn heupen. Het voormalige wonderkind had al twee pogingen gewaagd, toen de derde in de 78e minuut succesvol was. De Kroaat krulde de bal op fenomenale wijze in de bovenhoek: 2-2.

Bij ADO was de tank vervolgens leeg. Veerman probeerde het nog met een fraaie uithaal, maar ADO knokte zich naar de eindstreep. De Haagse ploeg blijft wel steken op de zeventiende plek met achttien punten. Nummer zestien PEC Zwolle heeft er vier meer. Heerenveen klimt naar plek negen met dertig punten.