Update: Wedstrijd tussen Inter en Ludogorets wordt achter gesloten deuren gespeeld

Update: Wedstrijd tussen Inter en Ludogorets wordt achter gesloten deuren gespeeld

24-02-2020 21:00 Laatste update: 21:06
87

De Italiaanse autoriteiten hebben besloten drie wedstrijden in de Serie A van zondag uit te stellen vanwege de uitbraak van het Coronavirus in Noord-Italië. De regering van het land heeft de noodtoestand uitgeroepen.

De duels Internazionale – Sampdoria, Atalanta Bergamo – Sassuolo en Hellas Verona – Cagliari gaan niet door, zo kondigde de premier van Italië zaterdagavond laat aan. Dat betekent dat onder meer de Nederlanders Stefan de Vrij (Inter), Marten de Roon en Hans Hateboer (Atalanta) een vrij weekeinde hebben. Die laatste twee boekten midweeks nog een knappe 4-1 zege op Valencia in de Champions League.

Alle andere grote evenementen in de regio's Lombardije en Veneto zijn eveneens afgelast. Ook worden enkele zwaar getroffen steden van de buitenwereld afgesloten en sluiten scholen en winkels voorlopig. In de twee regio's zijn inmiddels meer dan 76 personen positief getest op het Corona-virus. De eerste slachtoffers zijn ook al gevallen: een 78-jarige man en een 75-jarige vrouw.

Overigens speelt Inter donderdag de return tegen Ludogorets in de zestiende finales van de Europa League. Of de maatregelen gevolgen hebben voor dat duel, is nog niet duidelijk.

Update: De uitbraak van het Coronavirus in Italië heeft er ook voor gezorgd dat de wedstrijd tussen Torino en Parma is afgelast, zo meldden verschillende Italiaanse media. De clubs zelf hebben de afgelasting nog niet gemeld. Hierdoor gaan er nu vier van de zes wedstrijden in de Serie A van zondagmiddag niet door. Genoa-Lazio en AS Roma-Lecce worden waarschijnlijk wel gespeeld.

Update: De Europa League-wedstrijd tussen Internazionale en Ludogorets wordt achter gesloten deuren gespeeld. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt. De Europese voetbalbond neemt geen risico vanwege de uitbraak van het Coronavirus.