'Niemand in 'gekleurde' Kuip dacht aan penalty, dat zegt genoeg over de situatie'

'Niemand in 'gekleurde' Kuip dacht aan penalty, dat zegt genoeg over de situatie'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 07:05zo 23-02-2020 om 07:05

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee heeft na de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord serieuze vraagtekens geplaatst bij het handelen van de VAR. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf na inmenging van de videoscheidsrechter een strafschop aan de thuisploeg.

Volgens Ultee was daar helemaal niets aan de hand. Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü lostte een schot dat naast het doel verdween, waarna iedereen het spel wilde hervatten. De VAR in Zeist zag echter hoe Fortuna-verdediger Lazaros Rota in de rug liep van Róbert Bozeník. "Ik denk dat iedereen in Nederland dezelfde mening heeft: hier moet een VAR helemaal niets mee doen", stelt Ultee voor de camera van de NOS.

"Als in een hele Kuip van vijftigduizend man niemand denkt aan een penalty en iemand in Zeist doet dat wel, dan zegt dat genoeg over de situatie", vervolgt de 32-jarige oefenmeester. "Ik vind het publiek hier fantastisch, maar ze zijn natuurlijk wel een beetje gekleurd. En ik heb nu helemaal niets gehoord... Dat zegt toch genoeg?"

"Ik kan er nu niet om lachen, ik vind het vooral zonde. Zonde dat de VAR op deze manier een heel slechte naam krijgt. Ik denk dat de VAR een prima hulpmiddel kan zijn, maar niet als we het zo gaan gebruiken", besluit Ultee, die met Fortuna al acht strafschoppen tegenkreeg dit seizoen.

Overigens kregen de Limburgers zelf ook een penalty na ingrijpen van de VAR, maar Nijhuis gaf aan dat met die beslissing niets mis was. Het mocht uiteindelijk niet baten voor Fortuna, dat met 2-1 verloor in De Kuip.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws