Advocaat wijst suggestie Hélène Hendriks van de hand: 'Hij is niet goed genoeg'

Advocaat wijst suggestie Hélène Hendriks van de hand: 'Hij is niet goed genoeg'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 07:28zo 23-02-2020 om 07:28

Dick Advocaat zit krap in zijn aanvallende opties door de blessures van Luis Sinisterra, Nicolai Jörgensen en Luciano Narsingh. Toch voelt de Feyenoord-trainer er weinig voor om Naoufal Bannis al bij de wedstrijdselectie te halen.

De zeventienjarige aanvaller staat te boek als groot talent in de Rotterdamse jeugdopleiding, maar hij moet volgens Advocaat meer brengen. "Hij is in mijn ogen op dit moment nog niet goed genoeg", reageert de Kleine Generaal op de vraag van Hélène Hendriks bij FOX Sports. "Als ze de leeftijd en de kwaliteiten hebben, dan spelen ze of zitten ze bij ons op de bank. Deze jongen moet toch nog meer meters maken."

"Als hij dat doet, kun je misschien zeggen dat hij er klaar voor is. Het moet niet andersom zijn, hij moet het echt verdienen, vind ik. Zo ben ik opgegroeid en zo hoort het nu ook te zijn", aldus Advocaat. "Als je bij het eerste wil zitten, moet je wat laten zien. Hij moet er meer voor doen." Overigens is het onduidelijk of Jörgensen het duel met PSV van volgende week haalt. De Deen werd tegen Fortuna Sittard (2-1) vervangen door Róbert Bozeník.

Oguzhan Özyakup en Eric Botteghin zijn wel op de weg terug bij Feyenoord. Zij zijn vermoedelijk weer inzetbaar in Eindhoven, bevestigt Advocaat.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws