Utrecht 'Max Verstappen van Eredivisie': 'Hebben ook niet de grootste budgetten'

Utrecht 'Max Verstappen van Eredivisie': 'Hebben ook niet de grootste budgetten'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 13:07zo 23-02-2020 om 13:07

Jordy Zuidam ziet FC Utrecht als de 'Max Verstappen van de Eredivisie'. De technisch directeur van de club uit de Domstad is tevreden met de ontwikkeling van de club de afgelopen jaren, maar wil meer.

"We zijn heel ambitieus, we willen de volgende stap maken als club", geeft hij aan in gesprek met FOX Sports. "We zijn de laatste vier jaren in de top-zes geëindigd. We denken dat we ook dit jaar weer een stap hebben gemaakt met de selectie."

Zuidam vergelijkt zijn club met Red Bull in de Formule 1. "Als je kijkt naar de Formule 1, dan heb je Ferrari en Mercedes. Dan heb je Red Bull, die hebben niet de grootste budgetten, maar die willen het ze wel zo lastig mogelijk maken. Wij hebben ook niet de grootste budgetten", aldus de technisch directeur.

Van den Brom
Ook blikt Zuidam nog even terug op het duel van vorige week tegen Willem II, waarbij trainer John van den Brom scheidsrechter Siemen Mulder onder vuur nam. "Ik kan nu een heel politiek correct antwoord gaan geven, maar ik heb ook wel begrip getoond voor de situatie. Het is in een bepalend moment, ik vond ook dat de scheidsrechter had moeten fluiten. Maar hij (Van den Brom, red.) heeft een voorbeeldfunctie, dat kan niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws