FC Utrecht verslaat FC Twente in slotfase na gouden zet van Haar

23-02-2020 14:08 Laatste update: 15:00
103

FC Utrecht heeft de wedstrijd tegen FC Twente in de slotfase om weten te buigen en pakt de volle winst. Het leek erop dat de Tukkers het duel zouden winnen, maar Eredivisie-debutant Jonas Arweiler keerde het tij: 2-1.

Utrecht moest het tegen Twente doen zonder hoofdtrainer John van den Brom, die tegen PEC Zwolle tekeer ging tegen scheidsrechter Siemen Mulder. Assistent-trainer Dennis Haar nam de honneurs waar.

Utrecht zette al snel aan, maar Twente kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Haris Vuckic en Queensy Menig stormden met z'n tweeën op doelman Jeroen Zoet af, maar de pass van Vuckic op Menig was niet goed. Even later kwam Utrecht met de schrik vrij na geklungel van Zoet. Twente was de gehele eerste helft de betere partij, maar scoorde niet.

Op een grote kans van Jean-Christophe Bahebeck na oogde Utrecht onmachtig tegen Twente, dat na zeventig minuten spelen op een verdiende 0-1 voorsprong kwam. Calvin Verdonk stak Menig weg, die op zijn beurt Vuckic vlak voor het Utrecht-doel bediende.

Twente kreeg vervolgens een kans op 0-2, maar Utrecht draaide de wedstrijd plots in rap tempo om. Het inbrengen van supersub Arweiler, die bij Jong Utrecht speelt, bleek een gouden zet van Haar. Eerst maakte Gyrano Kerk er 1-1 van na goed doorkoppen van de Duitse spits, die er een paar minuten later zelf 2-1 van maakte. Twente-doelman Joël Drommel ging niet vrijuit bij die goal. De 2-2 van Vuckic in de blessuretijd werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Utrecht komt door de winst op Twente in punten gelijk met nummer zes Vitesse. De Arnhemmers spelen nog tegen nummer vier PSV.