Paris Saint-Germain wint spektakelstuk, ook Atlético Madrid pakt volle buit

23-02-2020 23:31 Laatste update: 23:22
9

Paris Saint-Germain heeft met hakken over de sloot gewonnen van nummer twaalf Bordeaux: 4-3. Met name voor Edinson Cavani was het een mooie avond: hij maakte zijn 200e goal in dienst van de Franse club.

Paris Saint-Germain - Bordeaux 4-3
Bordeaux kwam na achttien minuten op 0-1, maar Cavani wist de schade razendsnel te repareren. Marquinhos zette PSG nog voor de theepauze weer op 2-1, maar door een blunder van reservedoelman Rico werd het toch weer 2-2.

Toen Marquinhos en Kylian Mbappé er in de tweede helft 4-2 van maakten leek de buit binnen. Leek, want Bordeaux wist nog een allerlaatste keer terug te komen in de wedstrijd. Bij 4-3 zou het echter blijven. Neymar kreeg kort voor tijd zijn tweede gele kaart en mist de wedstrijd tegen Dijón.

De voorsprong van PSG op nummer twee Olympique Marseille is dertien punten. Er zijn nog twaalf wedstrijden te gaan in Frankrijk.

Atlético Madrid - Villarreal 3-2
Atlético Madrid heeft directe concurrent Villarreal getrakteerd op een nederlaag. Een aantrekkelijke wedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg van Diego Simeone, die deze week ook al van Liverpool won in de Champions League.

Villarreal kwam nog wel op voorsprong door een schitterende knal van Paco Alcácer. Vijf minuten voor de rust maakte Ángel Correa weer gelijk. Het duurde even voor Atlético op voorsprong kwam, maar daar zorgde Koke in de 64e minuut voor. Wonderkind Joao Felix, die in Spanje moeite heeft om zijn draai te vinden, maakte er uiteindelijk nog 3-1 van.

Atlético staat op plaats drie en heeft evenveel punten als Sevilla, dat won van Getafe.

Arsenal - Everton 3-2
Arsenal heeft goede zaken gedaan in de Premier League. De Londenaren trokken zondag aan het langste eind in een spektakelstuk tegen Everton: 3-2. Pierre-Emerick Aubameyang was met twee doelpunten de grote man. De overige goals kwamen op naam van Dominic Calvert-Lewin (Everton), Eddie Nketiah (Arsenal) en Richarlison (Everton). In 2020 is Arsenal nog ongeslagen, met drie zeges en vier remises. De club staat nu negende. Everton is de nummer elf van Engeland.

Fenerbahçe - Galatasaray 1-3
In de grootste wedstrijd van Turkije was er een hoofdrol weggelegd voor Ryan Donk. De Nederlander zorgde koppend voor één van de Galatasaray-goals tegen Fenerbahçe, dat voor het eerst sinds 1999 in eigen huis verloor van de aartsrivaal. Max Kruse opende nog de score namens Fenerbahçe, maar Donk, Radamel Falcao en Henry Onyekeru maakten de comeback van Gala compleet. Deniz Türüc en Younes Belhanda kregen rood.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 2-0
Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen de aansluiting met de top van de Bundesliga behouden. Die Werkself waren zondagmiddag FC Augsburg de baas met 2-0. Na een fraaie pass van Kai Havertz zette Moussa Diaby Leverkusen na 25 minuten op het goede spoor. Nadiem Amiri werd in de tweede helft geen strobreed in de weggelegd en hij verdubbelde de marge met een schuiver: 2-0.

Augsburg-verdediger Jeffrey Gouweleeuw was de enige Nederlander binnen de lijnen, want Daley Sinkgraven bleef bij de thuisploeg op de bank. Leverkusen staat vijfde, maar heeft net als nummer vier Borussia Mönchengladbach 43 punten. Die laatste plek betekent Champions League aan het einde van het seizoen.

Manchester United - Watford 3-0
Manchester United had 42 minuten nodig om de ban te breken tegen Watford en mocht daar Bruno Fernandes voor danken. De Portugese winteraankoop liet zich makkelijk over de handen van doelman Ben Foster vallen en verzilverde de strafschop zelf: 1-0. Na een klein uur besliste Antony Martial op stijlvolle wijze het duel. De Franse aanvaller stuitte in eerste instantie op Foster, maar wipte de bal in de herkansing zeer fraai in het doel.

United werkte vervolgens nog een klein beetje aan het doelsaldo. Mason Greenwood schoot overtuigend raak, nadat hij de counter zelf had opgezet. The Mancunians klimmen ten koste van Tottenham Hotspur naar de vijfde plaats in de Premier League. De achterstand op Chelsea, dat de cruciale vierde plaats in handen heeft met het oog op de Champions League-tickets, bedraagt drie punten. Watford blijft steken op plek negentien.

LASK Linz - Sankt Pölten 4-1
LASK Linz heeft tussen de Europese duels met AZ door een overtuigende zege geboekt in de Oostenrijkse Bundesliga. De ploeg van trainer Valérien Ismaël beleefde een flitsende start tegen Sankt Pölten. Na dertien minuten stond het al 3-0 door goals van João Klauss en Husein Balic. De voet kon vervolgens van het gaspedaal. Nadat de bezoekers de eretreffer hadden gemaakt, bepaalde Stefan Haudum de eindstand in de tweede helft op 4-1.

LASK en AZ speelden deze week in Alkmaar met 1-1 gelijk. De return in het Linzer-stadion begint volgende week donderdag om 18.55 uur.

Genoa - SS Lazio 2-3
SS Lazio blijft serieus meedoen om de landstitel in Italië. De club van trainer Simone Inzaghi won op het nippertje met 2-3 van het Genoa van Lasse Schöne en staat nu tweede in de Serie A. Koploper Juventus heeft één punt meer.

Juventus en Internazionale werden gezien als de kanshebbers voor het kampioenschap, maar dertien wedstrijden voor het einde doet ook Lazio nog volop mee. De bezoekers kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong door Adam Marusic. Goudhaantje Ciro Immobile verdubbelde de score vlak na rust, waarna Genoa via Francesco Cassata iets terug wist te doen.

Na de 1-3 van Danilo Cataldi in de 71e minuut leek de buit binnen voor Lazio, maar in de allerlaatste minuut maakte Genoa de wedstrijd vanaf de stip toch weer spannend: Domenico Criscito benutte het buitenkansje. De aansluitingstreffer van Genoa kwam echter te laat.

Internazionale zou zondag spelen tegen Sampdoria, maar die wedstrijd is vanwege de uitbraak van het Coronavirus uitgesteld. Daardoor is de voorsprong van Lazio op nummer drie Inter nu vijf punten.