Frenkie de Jong onthult: 'In zo'n gesprek geeft Messi vooral aan wat hij wil'

Frenkie de Jong onthult: 'In zo'n gesprek geeft Messi vooral aan wat hij wil'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 14:55zo 23-02-2020 om 14:55

Laatste update: zondag 23 februari 2020 om 15:19zo 23-02-2020 om 15:19

Frenkie de Jong heeft regelmatig contact met Lionel Messi. De twee lopen echter ook niet de deur bij elkaar plat, zo laat de Nederlandse middenvelder van FC Barcelona desgevraagd weten aan de NOS.

"Natuurlijk praat ik weleens met Messi. Maar het is niet zo dat ik een half uur met hem ga zitten en heel inhoudelijk over voetbal ga praten", vertelt De Jong. "Dat doe ik ook niet met andere spelers en deed ik ook niet bij Ajax. Tijdens zo'n gesprek geeft hij vooral aan wat hij wil. Het is niet zo dat ik de persoon ben die bij hem gaat aangeven hoe ik wil dat hij speelt."

De Jong voelt zich thuis in Barcelona. "Het is elke dag lekker weer en je hebt superveel goede eettentjes." Toch is niet álles perfect. "Ik mis vooral mijn vrienden en mijn familie. Dat ik na de training mijn auto in kan stappen en binnen drie kwartier bij ze ben."

De voertaal in de kleedkamer van Barcelona is Spaans en De Jong merkt dat hij steeds beter kan meekomen. "Het is een hele leuke ploeg. En ja, er zijn ook barbecues. En een groepsapp. Wie de beheerder is? Volgens mij is dat Gerard Piqué. Hij heeft mij in ieder geval toegevoegd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws