Higler grijpt niet in en zet kwaad bloed bij Vitesse: 'Ik vind het onbegrijpelijk'

Higler grijpt niet in en zet kwaad bloed bij Vitesse: 'Ik vind het onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 17:52zo 23-02-2020 om 17:52

Bij Vitesse is men niet blij met videoscheidsrechter Dennis Higler. Edward Sturing, trainer van de Arnhemse club, baalt na de nederlaag tegen PSV (1-2) dat Pablo Rosario niet werd bestraft voor een handsbal in het penaltygebied.

"Ik heb ernstige twijfels wat er gebeurde tussen Armando Obispo en Denzel Dumfries (waarbij PSV een penalty kreeg, red.), maar ik weet wel zeker dat wij een penalty hadden moeten hebben", aldus Sturing bij Omroep Gelderland. "De arm is van het lichaam en het is gewoon een handsbal. Die bal wordt geblokt."

"Wat ik dan niet snap is dat de scheidsrechter niet naar de kant wordt geroepen. De VAR zegt blijkbaar: dit is geen penalty. Want hij laat Makkelie er niet naar kijken. De scheidsrechter treft daarom ook geen blaam, dus dat is het verhaal. Ik vind het onbegrijpelijk. Maar de ene keer zit het mee, een andere keer weer tegen. Ik moet mijn eigen elftal blijven analyseren."

Ook bij FOX Sports spreekt Sturing zijn verbazing uit. "Of ik nog even bij de scheids ben geweest? Nee, dat is niet mijn werk. Ik ben voetbaltrainer en kijk liever naar mijn eigen ploeg. Maar dit zijn wel cruciale momenten in een wedstrijd. We hadden het ook tegen Ajax voor de beker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws