Stegeman gepikeerd bij PEC: 'Moet ik hier dan nu de handdoek gooien?'

Stegeman gepikeerd bij PEC: 'Moet ik hier dan nu de handdoek gooien?'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 18:12zo 23-02-2020 om 18:12

John Stegeman vreest niet dat PEC Zwolle dit seizoen degradeert uit de Eredivisie. De huidige nummer zestien ging zondagmiddag met 2-0 onderuit bij AZ en zag veel concurrenten wél punten pakken dit weekend.

Stegeman weigert naar de andere degradatiekandidaten te kijken. "We hebben nog tien wedstrijden te gaan. We moeten gewoon punten halen. Als we dat niet doen komen we er nooit meer bij", reageert hij bij RTV Oost. "We moeten de komende periode veel wedstrijden gaan winnen. Dan blijven we in de Eredivisie en anders niet, of je speelt nacompetitie. Wij gaan ervan uit dat het ons lukt om erin te blijven."

Stegeman gelooft heilig in een ommekeer. "Moet ik dan zeggen dat we het niet gaan redden? Ik ben hier toch trainer. Moet ik hier dan nu de handdoek gooien met nog tien wedstrijden te gaan? Het zou raar zijn als ik zeg: we zijn niet goed genoeg tien wedstrijden voor het einde. Ik denk dat wij erin kunnen blijven, anders had ik hier niet meer gestaan", besluit de trainer van PEC Zwolle gepikeerd.

Voor het eerst degraderen dit seizoen twee clubs rechtstreeks uit de Eredivisie. Het verschil met hekkensluiter RKC Waalwijk is aanzienlijk (tien punten), maar nummer zeventien ADO Den Haag staat op vier punten. Nummer vijftien Fortuna Sittard heeft twee punten meer dan PEC.

Poll

Gaat PEC Zwolle zich rechtstreeks handhaven?

(1739 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws