'Heel erg omschakelen bij AZ, want trainingen stuk zwaarder dan bij Feyenoord'

'Heel erg omschakelen bij AZ, want trainingen stuk zwaarder dan bij Feyenoord'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 18:35zo 23-02-2020 om 18:35

Jordy Clasie denkt dat hij langzaam maar zeker naar zijn oude vorm toegroeit. De 28-jarige middenvelder speelt de laatste duels weer als controleur bij AZ, waar hij naar eigen zeggen harder moet trainen dan bij zijn oude clubs.

"Ik wil niet te snel tevreden zijn", zegt Clasie bij FOX Sports nu hij weer basisspeler is. "Ik weet uit welke fase ik kom. Ik heb een aantal heel mooie jaren gehad bij Feyenoord en het Nederlands elftal. Je wilt graag terug naar dat niveau. Daar werk ik keihard voor en we trainen keihard. Voor mij was het in het begin heel erg omschakelen hier. Met name de trainingsmethodes bij AZ zijn een stuk zwaarder dan bij Feyenoord en Club Brugge."

"Dat is zeker zo", benadrukt Clasie. "k denk dat er heel weinig clubs zijn die zo hard trainen als wij doen. Het was een hele omschakeling in het begin, maar uiteindelijk wen je eraan. Ik denk dat ik sterker ben geworden. En ik heb het naar mijn zin hier bij AZ. Het is een leuke en warme club. Laten we hopen dat ik zo snel mogelijk weer mijn niveau kan halen."

De suggestie dat AZ misschien wel te hard traint en daardoor wat minder fris oogde de afgelopen periode, wuift Clasie weg. "Dat zou kunnen, maar toen het goed ging hoorde je daar ook niemand over. Als je mindere wedstrijden hebt, ga je altijd naar excuses zoeken. Maar wij vertrouwen op de technische en medische staf."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws