Blind krijgt crisis-uitspraken van Ten Hag mee: Zei de trainer dat?

Blind krijgt crisis-uitspraken van Ten Hag mee: "Zei de trainer dat?"

23-02-2020 22:06 Laatste update: 22:08
139

Het woord 'crisis' valt in Amsterdam nu Ajax voor de derde keer op rij een uitwedstrijd in de Eredivisie heeft verloren, dicht bij uitschakeling in de Europa League is en matig voetbal speelt. Trainer Erik ten Hag durft te spreken van een crisis.

Ajax verloor zondag met 1-0 van Heracles Almelo. Na afloop kreeg Ten Hag de vraag of het nu crisis is in Amsterdam. "Met deze resultaten is bij ons altijd crisis", zei Ten Hag na afloop op de persconferentie, wellicht met een knipoog.

"Hoe we het gaan omdraaien? Door de rust te bewaren", vervolgt Ten Hag. "We weten waar de oorzaken liggen. Die kunnen we niet vandaag of morgen oplossen. We werken daar hard aan. Dat heeft tijd nodig. Dan zullen we ook beter gaan spelen. De geblesseerde spelers moeten terugkeren en in het ritme komen. Dan komen we ook makkelijker tot scoren."

Opvallend genoeg spreekt Daley Blind juist niet van een crisis. "Nee, dat woord wil ik niet gelijk noemen. Zei de trainer dat? Ik spreek niet van een crisis. We kunnen donderdag nog altijd voorbij Getafe, staan nog drie punten boven AZ en doen nog mee in de KNVB Beker", zegt hij tegen Ajax Life.