Wormuth onthult tactiek tegen Ajax: 'Dan heb je een kans om te winnen'

Wormuth onthult tactiek tegen Ajax: 'Dan heb je een kans om te winnen'

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 23:48zo 23-02-2020 om 23:48

Frank Wormuth looft de spelers van Heracles Almelo na de overwinning op Ajax. Het is de tweede keer dat de Duitse trainer voor eigen publiek wint van de Amsterdammers. Zondag werd het 1-0.

"Verrast? Ach, als trainer geloof je altijd in je team", zegt Wormuth tegen FOX Sports. "We weten dat Ajax een fantastisch team heeft. Ze hebben veel kansen gehad, maar wij ook. Het was een open wedstrijd. Of ik verrast ben? Je bent altijd verrast als je van Ajax wint."

Wormuth probeerde zijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op Ajax en stelt dat de counters de doorslag gaven. "Dessers maakte daaruit een fantastische goal. Het is altijd lastig om tegen tien gasten spelen die voor het strafschopgebied hangen. In de counter heb je meer ruimte en mogelijkheden. Countervoetbal wordt vaak gespeeld door teams die niet zo goed zijn. Als je tegen een team als Ajax speelt met veel snelle spelers heb je een kans om te winnen."

Heracles is slecht uit de winterstop gekomen, maar kan nu weer langzaam omhoog kijken. "Er lag veel druk op de schouders van de spelers, maar we zeiden: als we deze verliezen is het niet zo erg. Van Ajax kun je verliezen. De spelers waren vrij en speelden goed. Je ziet dat de mindset het verschil kan zijn tussen goed en minder goed voetbal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws