Bosz: 'Mourinho speelt antivoetbal, maar die verliest wel van Leipzig en Chelsea'

Bosz: 'Mourinho speelt antivoetbal, maar die verliest wel van Leipzig en Chelsea'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 08:45ma 24-02-2020 om 08:45

Peter Bosz gaat een drukke periode tegemoet met Bayer Leverkusen, dat nog meestrijdt op drie fronten. De Nederlandse trainer wil Die Werkself de eerste prijs sinds 1993 bezorgen.

Leverkusen draait nog altijd bovenin mee in de Bundesliga, verdedigt donderdag een 2-1 voorsprong op FC Porto in de zestiende finales van de Europa League en ontvangt volgende week Union Berlin in de kwartfinale van de DFB Pokal. "Dit willen we met z'n allen, daarom heb ik ook bijgetekend", zegt Bosz, geciteerd door Trouw. "Het is onze droom om een titel te winnen. Nee, niet het uitgangspunt, dat kan niet met clubs als Bayern en Dortmund, waar zoveel meer geld in omgaat."

"En ik wil het doen met mooi voetbal", vervolgt de voormalig oefenmeester van onder meer Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. "Wat dat betreft is José Mourinho mijn tegenpool, die probeert met antivoetbal ver te komen. Maar die verliest wel van Leipzig en Chelsea, terwijl wij acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen hebben. Het publiek vermaken, dat is de basis."

De stand van zaken in de Bundesliga:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws