Update: Debuut een flinke stap dichterbij voor Heracles-spits Dessers

Update: Debuut een flinke stap dichterbij voor Heracles-spits Dessers

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 10:26ma 24-02-2020 om 10:26

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 15:28di 25-02-2020 om 15:28

Cyriel Dessers hoopt vurig op een debuut in het nationale elftal van Nigeria. Er is contact met bondscoach Gernot Rohr, geeft hij toe. Binnenkort wordt de selectie van Nigeria bekend.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder, dus mag hij ook voor Nigeria uitkomen. "Er is contact, maar ik moet zo goed mogelijk spelen voor Heracles. Hopelijk gebeurt het snel", zegt Dessers tegen de BBC. "Het is een ambitie van me, maar soms moet je gewoon gefocust blijven en je als prof niet af laten leiden."

"Iedereen in de familie hoopt erop. Het zou fantastisch zijn voor mijn carrière om voor Nigeria te spelen, maar ik moet mezelf wel bewijzen. Het zou een stap vooruit zijn. Iedere dag hoop ik op successen bij mijn club. Als je hard blijft werken komen je dromen hopelijk uit."

Dessers is met vijftien doelpunten topscorer van de Eredivisie.

Update: Een debuut van Cyriel Dessers voor de nationale ploeg van Nigeria is een stap dichterbij gekomen. De spits van Heracles Almelo heeft zijn paspoort binnen, meldt Het Belang van Limburg. Daardoor kan de 25-jarige Dessers vanaf nu daadwerkelijk uitkomen voor Nigeria. Het Afrikaanse land speelt eind maart zijn volgende interlands. Dan staan de kwalificatieduels met Sierra Leone voor de Afrika Cup op het programma.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws