Janssen: 'Hij kan natuurlijk echt wel voetballen, maar niet in de Ajax-speelwijze'

Janssen: 'Hij kan natuurlijk echt wel voetballen, maar niet in de Ajax-speelwijze'

24-02-2020 12:42
87

Theo Janssen vindt de speelstijlen van Ajax en Ryan Babel niet bij elkaar passen. De analist zegt in gesprek met VTBL dat de Oranje-international beter tot zijn recht zou komen in de tactiek die Heracles Almelo zondag hanteerde.

"Hij kan natuurlijk echt wel voetballen, maar niet in deze speelwijze van Ajax", aldus Janssen tegen VTBL. "Als hij gisteren bij Heracles had meegedaan, dan had Babel een wereldwedstrijd gespeeld. Daar had hij zijn snelheid en kracht kunnen gebruiken. Ryan is een jongen die ruimte nodig heeft. Maar bij Ajax moet alles in de kleine ruimte gebeuren, moet je snel handelen, steekpassjes kunnen geven. Dat is niet zijn kracht."

Wedden

Meer odds

Janssen vindt Babel ook beter bij het Nederlands elftal dan bij Ajax passen. "In Oranje voetbalt Babel redelijk, omdat ze daar directer spelen. En jongens als Frenkie de Jong en Memphis bewegen veel, wijken uit, kunnen een mannetje uitspelen, waardoor andere voetballers ruimte krijgen. Daar profiteert Babel van. Bij Ajax zijn spelers meer plaatsgebonden. Dat speelt zeker mee bij hem."