Van Persie tipt 'zekere' versterking bij Man United: 'Geboren doelpuntenmachine'

Van Persie tipt 'zekere' versterking bij Man United: 'Geboren doelpuntenmachine'

24-02-2020 14:11
49

Manchester United moet Edinson Cavani (33) 'zeker' naar Old Trafford halen. Dat stelt Robin van Persie. Hij ziet in de Uruguayaanse spits van Paris Saint-Germain een goede match.

Manchester United verkocht Romelu Lukaku afgelopen zomer aan Internazionale en slaagde er niet in een vervanger aan te trekken. Uiteindelijk kwam Odion Ighalo op deadline day over uit China, maar volgens Van Persie moet Cavani volgend seizoen de aanvalsleider van United worden.

"Ik zou Cavani zeker aantrekken", laat Van Persie weten aan Sport Bible. "Hij is heel fit, een bewezen goalgetter, een geboren doelpuntenmachine... Dat heeft hij laten zien bij Napoli, PSG en Uruguay."

"Met Cavani, als hij een basisplaats krijgt, is Manchester United verzekerd van 25 doelpunten per seizoen. Ik heb hem zien spelen, ik heb ook tegen hem gespeeld, en ik weet wat hij kan. Hij leeft voor goals, dus ik zou voor hem gaan."

Cavani maakte afgelopen weekend zijn 200ste doelpunt voor PSG. Daar had hij 298 wedstrijden voor nodig. Zijn contract in Parijs loopt aan het einde van het seizoen af en niets wijst erop dat er gaat verlengd gaat worden. In de winterse transferperiode ketste een overstap naar Atlético Madrid af.