Wijnaldum wil in toekomst terug: 'Mooi als ik daar mijn laatste jaren speel'

Wijnaldum wil in toekomst terug: 'Mooi als ik daar mijn laatste jaren speel'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 18:10ma 24-02-2020 om 18:10

Georginio Wijnaldum zou zijn loopbaan graag afsluiten in Nederland. De 29-jarige middenvelder van Liverpool ziet zichzelf terugkeren bij zowel Sparta, Feyenoord als PSV, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

"Ik kijk wel eens naar Sparta en dan denk ik: Zo, het zou wel mooi zijn als ik daar in mijn laatste jaren speel. In Nederland heb ik bij drie clubs gespeeld en aan alle drie heb ik een heel goed gevoel aan over gehouden. Maar je kan er maar één kiezen", aldus Wijnaldum, die zijn opties nu nog openhoudt. "Ik zie mezelf wel terugkeren naar Feyenoord, PSV of Sparta."

"De vraag is alleen wanneer het gaat gebeuren", vervolgt de Oranje-international, die geen beloftes wil maken. "Ik leer ook van andere spelers. Van Nistelrooy had ooit de belofte gedaan om terug te keren, maar op latere leeftijd wilde hij dat niet meer. Wat ik nu mee maak is uniek. Je wil op het hoogste niveau spelen en prijzen pakken. Net als Clarence Seedorf. Mijn droom is om net zolang fit te blijven. Net als hij, Zlatan of Ronaldo. Ik wil tot mijn 38ste op hoog niveau spelen."

Wijnaldum bewaart dan goede herinneringen aan al zijn oude clubs, bij PSV was hij niet altijd gelukkig. Hij baalde stevig toen hij in Eindhoven als rechtsbuiten moest spelen. Hij dacht zelfs aan stoppen. "Ik had het écht niet naar mijn zin. 'Waarom doe ik het eigenlijk nog?', dacht ik. 'Wil ik het nog wel?' Maar het is nooit zo ver gekomen. Ik heb er wel over nagedacht, maar ik dacht ook: 'Wat ga ik doen als ik werkelijk stop?' Ik had eigenlijk geen plan B."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws