'Als Ajax snel scoort tegen Getafe kunnen ze er makkelijk een stuk of vier maken'

'Als Ajax snel scoort tegen Getafe kunnen ze er makkelijk een stuk of vier maken'

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 18:55ma 24-02-2020 om 18:55

De machine van Ajax hapert de laatste weken volop, maar Gerald Vanenburg denkt dat alles nog goedkomt voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. De oud-international wil nog niet spreken van een crisis bij de Eredivisie-koploper.

"Haha, dat vind ik wel wat vroeg. Natuurlijk, de resultaten vallen tegen de laatste weken. Maar dat is ook niet zo gek als je kijkt naar het aantal blessures", zegt Vanenburg tegen het Algemeen Dagblad. "Als ze compleet zijn, worden ze eenvoudig kampioen. De laatste weken missen ze haast het halve basiselftal. Het is voor Ajax hopen dat spelers als Ziyech en Promes snel terugkeren."

Vanenburg denkt zelfs dat Ajax nog doorgaat in de Europa League, hoewel de heenwedstrijd tegen Getafe met 2-0 werd verloren. "Getafe heeft afgelopen weekend ook gewoon met 0-3 verloren van Sevilla. Als Ajax binnen twintig minuten weet te scoren, kunnen ze er makkelijk een stuk of vier maken. Daar ben ik van overtuigd. Een compleet Ajax zou sowieso geen problemen hebben met Getafe, want ze zijn kwalitatief veel beter."

De voormalig rechtsbuiten zou starten met Klaas-Jan Huntelaar. "Hij weet wat er wordt gevraagd in dit soort wedstrijden", stelt Vanenburg. "Het grootste probleem ligt aan de zijkanten. Tegen ploegen als Getafe is het cruciaal dat je met een individuele actie door de defensie heen kan breken. Babel is bijvoorbeeld geen type die zijn man met een actie passeert."

Poll

Stelling: Ajax gaat ten koste van Getafe door in de Europa League

(4150 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws