Bevestiging: Troost terug in RvC van Feyenoord, club komt met uitleg

Bevestiging: Troost terug in RvC van Feyenoord, club komt met uitleg

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 19:45ma 24-02-2020 om 19:45

Sjaak Troost keert per 1 maart terug in de Raad van Commissarissen van Feyenoord, meldt de club. De 60-jarige Troost was vanaf vorig jaar juni interim-technisch directeur na het vertrek van Martin van Geel. De RvC van Feyenoord bestaat nu uit president-commissaris Toon van Bodegom, Gerard Moussault en Troost. De Vrienden van Feyenoord zullen binnenkort twee andere kandidaten voordragen.

Troost was al lid van de RvC en om zijn terugkeer was binnen Feyenoord een hoop te doen. De Vrienden van Feyenoord stelden Troost aan en zagen een terugkeer in de RvC niet zitten omdat hij dan zijn eigen functioneren als td onder de loep moest leggen. Troost is in ieder geval terug in het bestuursorgaan en neemt de plek in van Richard Bruens, die een stap opzij doet. Op die manier kon een comeback bewerkstelligd worden.

'Nadat de 'Vrienden' onlangs aangaven hem niet opnieuw te zullen voordragen als een van de door hen voor te dragen commissarissen, is nu uitgekomen op de constructie dat Bruens zijn zetel opgeeft om in de RvC toch ruimte te maken voor Troost en de VvF de mogelijkheid te geven twee zelfgekozen kandidaten voor te dragen', schrijft Feyenoord op de clubsite.

"De Vrienden hebben aangegeven hun plekken in te willen vullen met twee ondernemers", vertelt Van Bodegom. "Dat is ook hun recht. Wij vinden het wel cruciaal dat er ook iemand met echte voetbal-know how in de RvC zit. Vandaar dat Bruens nu op eigen initiatief terug treedt, om zo toch ruimte te maken voor Sjaak Troost."

"Dat hij voor dit doel een stap opzij zet, siert Richard", vervolgt Van Bodegom. "Ook ben ik zeer gelukkig dat hij daarbij bovendien heeft aangegeven beschikbaar te blijven als adviseur van de RvC, aangaande de belangrijke thema's Stadion en Investeringen in de BVO. De expertise van Richard Bruens, die we goed kunnen gebruiken bij juist deze belangrijke dossiers, gaat zodoende niet verloren."

Van Bodegom laat tot slot weten 'dat door de nu aangekondigde wijzigingen recht wordt gedaan aan ieders wensen'. 'Waardoor we als RvC weer eensgezind en met volle kracht aan de slag kunnen voor de club.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws