Jong AZ krijgt pak slaag van Eindhoven, Volendam verrassend onderuit

24-02-2020 21:54
19

Jong AZ heeft voor eigen publiek een flink pak slaag gekregen van FC Eindhoven, dat gehavend aantrad en in totaal maar liefst twaalf spelers moest missen vanwege blessures. Nummer vier FC Volendam heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen Jong FC Utrecht.

Jong AZ - FC Eindhoven 2-4
De Alkmaarders begonnen dramatisch aan de wedstrijd, want al binnen een minuut maakte Rigino Cicilia de eerste goal van de wedstrijd. Samy Bourard duwde Jong AZ na dertien minuten dieper in het moeras en maakte 0-2. De ploeg uit Alkmaar kwam na 34 minuten zelfs op een 0-3 achterstand: Cicilia schoot Eindhoven vanaf de stip in veilige haven.

Even leek het erop dat de wedstrijd weer spannend zou worden toen ook Ferdy Druijf een penalty benutte, maar nog geen minuut later werd het 1-4 na een keepersblunder van Rody de Boer, die een schot van Justin Ogenia door z'n benen liet glippen. Pas in de slotfase maakte Thijs Oosting de aansluitingstreffer voor Jong AZ. Verder kwam de ploeg niet.

Jong Utrecht - Volendam 2-1
Volendam had over Jong Ajax heen kunnen klimmen, maar blijft door het verrassende verlies steken op 51 punten. De ploeg van Wim Jonk was zichzelf niet in Utrecht en kwam na zes minuten op achterstand door Jeredy Hilterman, maar Martijn Kaars wist de schade al snel te repareren.

Volendam moest in de tweede helft toch weer in de achtervolging toen Odysseys Velanas er 2-1 van maakte voor Utrecht. De bezoekers kregen kansen op 2-2 en werden door een directe rode kaart van Justin Lonwijk in het zadel geholpen, maar de gelijkmaker viel niet. Velanas liet in de slotfase nog een grote kans op 3-1 liggen.