Liverpool voorkomt eerste nederlaag, geweldige comeback op Anfield

24-02-2020 22:50
52

Liverpool heeft de eerste competitienederlaag van het seizoen weten te voorkomen. De trotse koploper van de Premier League won thuis met 3-2 van West Ham United, dat knap weerstand bood en zelfs op voorsprong stond.

Door de afwezigheid van Jordan Henderson droeg Virgil van Dijk de aanvoerdersband bij Liverpool. Ook Georginio Wijnaldum stond in de basis op Anfield. Wijnaldum zette Liverpool al na negen minuten op het goede spoor door knap raak te koppen na een voorzet van Trent Alexander-Arnold.

Heel lang stond de 1-0 niet op het scorebord, want een paar minuten na de goal van Wijnaldum maakte Issa Diop alweer gelijk voor West Ham. Liverpool maakte de dienst uit en kreeg kansen via Van Dijk (kopbal op de lat) en Mohamed Salah, die in de eerste helft ongelukkig speelde. Ook Alexander-Arnold was dicht bij een doelpunt.

Anfield werd muisstil toen West Ham na de rust op voorsprong kwam. Pablo Fornals kreeg te veel ruimte en schoot knap de 1-2 achter Alisson Becker. Maar Liverpool lijkt simpelweg geen wedstrijden te kunnen verliezen en maakte de achterstand goed. De ploeg van Jürgen Klopp kreeg daarbij echter wel al het geluk van de wereld, want de 2-2 van Salah was de schuld van Lukasz Fabiański. De Poolse doelman had een schot van Salah makkelijk tegen kunnen houden, maar liet de bal door z'n benen glippen.

Liverpool was ontketend en kneep de keel van West Ham dicht. De 3-2 van Sadio Mané liet niet lang op zich wachten en viel in de 81e minuut. Mané leek de wedstrijd een paar minuten voor tijd in het slot te gooien, maar zijn tweede treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Veilig was Liverpool dus nog niet. West Ham kreeg in de allerlaatste minuut een levensgrote kans op 3-3, maar Jarrod Bowen faalde oog-in-oog met Becker, die fantastisch werk verrichtte.

Liverpool blijft ongeslagen en staat na 27 wedstrijden op 79 punten. Het kampioenschap komt steeds dichterbij.