Discussie Perez en Driessen over Telegraaf-hetze tegen Ajax: Dat valt wel mee

Discussie Perez en Driessen over Telegraaf-hetze tegen Ajax: "Dat valt wel mee"

Gepubliceerd: maandag 24 februari 2020 om 23:50ma 24-02-2020 om 23:50

Kenneth Perez vindt de kritiek van De Telegraaf op Ajax opvallend mild. Trainer Erik ten Hag werd vorig seizoen afgefikt door Valentijn Driessen en co., maar dat lijkt dit seizoen mee te vallen.

Ajax zit in een crisis, maar De Telegraaf ziet geen reden om de Amsterdamse club met de grond gelijk te maken. Dat is ook Perez opgevallen. "Wat ik me afvraag: vorig jaar waren jullie super kritisch op Erik ten Hag en Ajax toen het crescendo liep. Nu gaat het slecht, dramatisch, maar zijn jullie poeslief. Het zijn niet de aanvallen op Ten Hag van toen het lekker ging", zegt Perez bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Driessen reageert. "Dat valt wel mee. Jij leest de krant natuurlijk niet. Toen het lekker ging waren we echt niet zo kritisch als iedereen denkt. Tot februari was het hetzelfde scenario als nu. Toen deden ze het Europees beter omdat ze doorgingen in de Champions League. Nu doen ze exact hetzelfde als vorig jaar en zijn we omgeslagen toen ze in Europa goed presteerden en PSV in het zicht kregen."

"Nu staan ze nog steeds bovenaan, maar in Europa is het door bepaalde oorzaken misgegaan. Je ziet nu geen vooruitgang, toen wel. Toen zag je wel iets groeien, ondanks dat het niet goed ging tegen Heerenveen, Feyenoord en Heracles. Nu zie je weinig verbetering."

Driessen vraagt zich af of de spelers van Ajax nog wel gemotiveerd zijn. "Er is nu ook een heel andere situatie, omdat er spelers van Ajax zijn die weten dat ze aan het einde van het seizoen weggaan. Ik vraag me af of de honger er dan nog steeds is. Dat heb ik nu geconstateerd, plus het aankoopbeleid."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws