'Ajax mogelijk met Ziyech én Promes tegen Getafe, Neres nog niet terug'

'Ajax mogelijk met Ziyech én Promes tegen Getafe, Neres nog niet terug'

25-02-2020 06:38
107

Ajax heeft goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg in aanloop naar de Europa League-return tegen Getafe en de Eredivisie-topper met AZ. Quincy Promes is mogelijk donderdag alweer inzetbaar, meldt De Telegraaf.

De 28-jarige aanvaller is hersteld van zijn hamstringblessure en heeft de groepstraining hervat. Het is nog wel de vraag hoeveel risico trainer Erik ten Hag met Promes wil nemen, aangezien zondag de kraker met AZ wacht. De Amsterdammers verdedigen een voorsprong van drie punten op de Alkmaarders in de titelstrijd in de Eredivisie.

Ajax gaat ook voorzichtig om met Hakim Ziyech, die last van beide kuiten heeft. De Marokkaanse spelmaker ontbrak afgelopen weekeinde tegen Heracles Almelo (1-0 nederlaag), maar staat tegen Getafe vermoedelijk weer aan de aftrap. Mochten er toch enige twijfels zijn over zijn fitheid, dan gaat de blik echter meteen op AZ.

David Neres lijkt voorlopig nog niet terug te keren. Het herstel van de Braziliaan, die al sinds 5 november aan de kant staat, neemt langer dan verwacht in beslag. De vleugelaanvaller traint nog steeds apart van de groep.

Het meespelen van Ziyech en Promes zou hoe dan ook een forse meevaller zijn voor Ajax en Ten Hag. Het de vraag hoeveel wedstrijdritme zij hebben, maar de diepgang van Promes en Neres wordt node gemist.