Feyenoord op het lijf van Bozeník geschreven: 'In De Kuip altijd kansen'

Feyenoord op het lijf van Bozeník geschreven: 'In De Kuip altijd kansen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 06:46di 25-02-2020 om 06:46

Voormalig Feyenoord-speler Stanislav Griga verwacht dat Robert Bozeník het goed gaat doen in De Kuip. De oud-bondscoach van Slowakije, die twee seizoenen voor Feyenoord speelde, voorspelt een mooie toekomst voor de jonge spits.

"Bozeník kan ver komen. Hij is jong en kent de druk al van het spelen in onze nationale ploeg", begint Griga in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat hij ook tegen Fortuna zou scoren had ik wel verwacht. Hij is altijd bezig in het zestienmetergebied van de tegenstander. En Feyenoord krijgt in de Kuip altijd kansen. Maar Bozeník is met zijn 1,88 meter echt niet alleen een lange speler die als aanspeelpunt kan fungeren. Kijk naar zijn loopacties, zie hoe hij altijd in beweging is. Róbert zal ook in zware uitwedstrijden, zoals aanstaande zondag tegen PSV, iets laten zien, hoor."

Bozeník zit op zijn plek in Rotterdam, zo denkt Griga. "Het systeem van Feyenoord is hem op het lijf geschreven. De concurrentie is er, maar is niet zo moordend als in andere landen waar hij had kunnen spelen. In Slowakije is iedereen tevreden. In maart moet de nationale ploeg zich plaatsen voor het EK. De eerste wedstrijden zijn tegen Ierland. Hij is dan in de juiste vorm."

Tegen PEC Zwolle kwam Bozeník wederom tot scoren. De Slowaak maakte vlak voor tijd de winnende treffer in het met 3-4 gewonnen duel op bezoek bij PEC Zwolle.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws