De Mos onder de indruk na doorbraak bij PSV: 'Gaat op deur van Koeman kloppen'

De Mos onder de indruk na doorbraak bij PSV: 'Gaat op deur van Koeman kloppen'

25-02-2020 07:30
57

Aad de Mos ziet dat Cody Gakpo zich in alle stilte heeft ontwikkeld tot basisspeler bij PSV. De analist steekt de loftrompet over de twintigjarige buitenspeler, die na de zomer weleens zijn opwachting kan gaan maken in het Nederlands elftal.

"Dat is een goede speler, een jongen voor de toekomst voor PSV", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij zal ook zijn weg vinden – ik weet niet naar de absolute top – maar hij gaat na het EK zeker op de deur kloppen bij Koeman. Hij heeft scorend vermogen en kan met de bal ook anderen in stelling brengen. Dat hebben we gezien tegen Ajax met Malen."

Gakpo was dit seizoen goed voor zes goals en zes assists in de Eredivisie. "Het is een heel talentvolle speler waar PSV nog veel plezier aan gaat beleven. Het is een sierlijke speler, een mooie traptechniek. Een echte aanvaller", aldus De Mos, die ziet dat PSV onder interim-trainer Ernest Faber op de goede weg is. "Het enige waar ik mij zorgen om blijf maken is die keeper (Lars Unnerstall, red.) en Schwaab."

De Mos vindt dat de topper tegen Feyenoord op het juiste moment komt voor PSV. Hij voorspelt een 2-2 gelijkspel, maar denkt dat het alle kanten op kan. "Het is een heel rare competitie. Mocht Feyenoord van PSV winnen en ze zouden ook AZ verslaan, dan doen ze nog mee om de titel. Ajax zit in een dipje, voor hen is het een belangrijke week."