Perez en De Boer schrikken van Stengs: 'Ik wist niet dat het zo erg was'

Perez en De Boer schrikken van Stengs: 'Ik wist niet dat het zo erg was'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 07:46di 25-02-2020 om 07:46

Kenneth Perez is geschrokken van de statistieken van Calvin Stengs. De 21-jarige aanvaller is de laatste maanden nauwelijks betrokken bij doelpunten van AZ.

"Ik wist niet dat het zo erg was. We hebben Stengs allemaal hoog staan. Dat is een goede speler, het Nederlands elftal, dat soort dingen. Maar in de laatste vijftien wedstrijden in alle competities heeft hij één goal en nul assists", zegt Perez bij FOX Sports. "Toen ik het zag dacht ik bijna dat het gelogen was."

"Ik heb wel het gevoel dat het de laatste drie, vier, vijf wedstrijden niet helemaal lekker loopt en dat hij niet bepalend is voor AZ. Maar vijftien wedstrijden één goal, nul assists…", aldus de stomverbaasde Deen. "Hij heeft tien goals en elf assists dit seizoen. Dat zijn prima cijfers voor zijn positie. Maar dat is dus allemaal in de voorgaande 24 wedstrijden…."

Ronald de Boer zoekt naar een verklaring. "Het enige wat ik kan bedenken is dat hij het spel daarvoor openbreekt met een pass. Maar dan nog moet hij veel nadrukkelijker aanwezig zijn. Zeker op die positie waar hij speelt. Dan moet je er in die vijftien wedstrijden zeker vijf of zes inleggen. En die assists zijn ook niet om over naar huis te schrijven."

De oud-international heeft een duidelijke boodschap voor de AZ-aanvaller. "Hij moet aan de bak, want als je dit ziet… Dit zijn geen cijfers waarmee je overgaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws