Amerikanen willen Málaga kopen: 'Groep met Clooney heeft Truman Show voor ogen'

Amerikanen willen Málaga kopen: 'Groep met Clooney heeft Truman Show voor ogen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 februari 2020 om 09:15di 25-02-2020 om 09:15

Laatste update: dinsdag 25 februari 2020 om 10:02di 25-02-2020 om 10:02

Málaga komt mogelijk in handen van een groep Amerikanen uit de film- en televisiewereld. George Clooney zou deel uitmaken van het consortium dat de Zuid-Spaanse club wil overnemen van Sheikh Abdullah Al-Thani, melden onder meer Marca en AS.

De Amerikanen zouden eind 2019 al een bod van vijftien miljoen euro hebben neergelegd bij de Qatarese aandeelhouder. Al-Thani ging toen niet overstag, maar hij is wel bereid om te onderhandelen nadat hij een halfjaar geleden werd afgezet als voorzitter. Zijn vraagprijs van honderd miljoen euro is echter nog te hoog voor de groep van Clooney.

"De onderhandelingen zijn gaande. Er is een heel belangrijke groep mensen uit de film- en televisiewereld in Málaga, zij willen van de club het Europese Hollywood maken", vertelt Antonio Aguilera, voorzitter van de vereniging van kleinaandeelhouders in Spanje, aan Canal Málaga. "Ze zijn in Málaga series aan het topnemen voor Amazon met economisch een enorm potentieel."

Al-Thani zit een akkoord voorlopig nog in de weg. "Ze willen het belachelijke bedrag dat hij vraagt niet betalen. Maar ze bieden wel veel meer dan hij voor de club betaalde (36 miljoen euro, red.). Beide partijen willen onderhandelen." Overigens moet Al-Thani van de rechter een bedrag van 5,5 miljoen betalen als hij de club verkoopt.

De Amerikanen hebben ambitieuze plannen met Málaga. Ze willen de club 24 uur per dag volgen, naar voorbeeld van de speelfilm The Truman Show, schrijft AS.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws