Gattuso heeft 'geen plaats' voor Lozano: 'Hij moet harder werken en verbeteren'

Gattuso heeft 'geen plaats' voor Lozano: 'Hij moet harder werken en verbeteren'

25-02-2020 13:10
40

Napoli-trainer Gennaro Gattuso heeft kritiek geuit aan het adres van Hirving Lozano. De voormalig aanvaller van PSV komt voorlopig niet in de plannen voor in het Stadio San Paolo.

"Lozano moet harder werken en verbeteren om er klaar voor te zijn", vertelde Gattuso maandag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met FC Barcelona van dinsdagavond. "Op dit moment heb ik andere kwaliteiten nodig, kwaliteiten die hij niet heeft. Dat betekent dat ik momenteel geen plaats voor hem heb in mijn team", wordt hij geciteerd door AS.

Volgens de Napoli-coach zitten andere spelers in hetzelfde schuitje als de Mexicaan. "Het is niet alleen Lozano, laat dat duidelijk zijn. Er zijn ook andere spelers die harder moeten werken. Zij zijn net zo belangrijk als Hirving, maar ook zij spelen niet op dit moment." Gattuso haalde eerder deze maand onder meer uit naar de Braziliaanse middenvelder Allan, omdat hij zou 'wandelen' tijdens de training.

Napoli betaalde afgelopen zomer 42 miljoen euro aan PSV voor Lozano. Daarmee is de 24-jarige aanvaller de duurste aankoop in de clubhistorie. Hij heeft het echter moeilijk in Italië. Lozano kwam dit seizoen in 23 officiële duels in actie voor de club uit Napels, waarin hij drie keer scoorde en twee assists gaf.

Lozano zit mede door een blessure van Fernando Llorente wel bij de wedstrijdselectie voor het treffen met Barça.