Carragher en Neville lyrisch over 'De Bruyne van Liverpool': 'Buitenaards'

Carragher en Neville lyrisch over 'De Bruyne van Liverpool': 'Buitenaards'

25-02-2020 15:15
23

Trent Alexander-Arnold verkeert in een sensationele vorm bij het ongenaakbare Liverpool. Dat stellen Gary Neville en Jamie Carragher, die superlatieven tekort komen. De rechtsback gaf maandag tegen West Ham United (3-2) weer twee assists.

Daarmee bereidde Alexander-Arnold inmiddels al twaalf doelpunten van The Reds voor dit seizoen. "In het beste team van Europa is de rechtsback uit West-Derby de spelmaker. Dat is bizar. Ik heb nog nooit een vleugelverdediger gezien die zó'n grote invloed op zijn elftal heeft", reageert clubicoon Carragher bij Sky Sports.

De oud-verdediger krijgt bijval van collega-analist Neville. "Het verbijsterende is dat ze ook niet twee boomlange spitsen voorin hebben staan die alle voorzetten binnenkoppen. Ze hebben spelers als Sadio Mané, Mohamed Salah en Georginio Wijnaldum en die scoren kopgoals uit zijn voorzetten. Zó goed is Alexander-Arnold. Hij is van een buitenaards niveau."

"Alexander-Arnold dicteert het spel vanaf de backpositie. Het is alsof je Kevin De Bruyne op rechtsback hebt. Dat maakt hem zo speciaal, je hebt gewoon een extra middenvelder op rechtsback staan", besluit Carragher de lofzang.