'Leegloop niet meer tegen te houden voor Ajax, mogelijk zeven basisspelers weg'

'Leegloop niet meer tegen te houden voor Ajax, mogelijk zeven basisspelers weg'

25-02-2020 15:58 Laatste update: 18:38
153

Ajax-directeur Marc Overmars houdt rekening met een grote leegloop. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf verwacht dat bijna alle steunpilaren de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dichttrekken.

"Overmars gaf al aan dat het bijna niet meer is tegen te houden. Er zal een grote leegloop komen. Normaal gesproken gaat Sergiño Dest naar Bayern München. Onana, Tagliafico en Van de Beek zullen weggaan. Ziyech is natuurlijk al weg. Neres heeft de ambitie om te vertrekken", somt Verweij op in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Ook een vertrek van Daley Blind is niet uitgesloten. De verdediger maakt er geen geheim van dat hij nog eens een buitenlands avontuur wil aangaan. "Volgens mij zijn er bij zijn komst afspraken gemaakt dat hij voor een bepaald bedrag weg kan. Dat bedrag ken ik niet, maar hij hoeft niet de hoofdprijs op te leveren."

Ajax moet daardoor zelf ook de transfermarkt op. Verweij doet een beroep op Overmars om trainer Erik ten Hag niet bij de zoektocht naar nieuwe spelers te betrekken. Onder meer Razvan Marin kwam op voorspraak van Ten Hag naar Amsterdam. "Dat blijf ik onbegrijpelijk vinden", stelt Verweij. "Op basis van twee wedstrijden tegen Standard Luik zei Erik ten Hag: die wil ik per se hebben."

"Als Overmars verstandig is laat hij Erik ten Hag zich niet meer met het transferbeleid bemoeien", vervolgt Verweij. "Laat hem gewoon training geven, de opstelling maken en coachen."