Duel Berghuis-Rodríguez van cruciaal belang: 'Zelfs Robben had het altijd lastig'

Duel Berghuis-Rodríguez van cruciaal belang: 'Zelfs Robben had het altijd lastig'

25-02-2020 18:31
117

Ton Lokhoff kijkt uit naar de duels tussen Steven Berghuis en Ricardo Rodríguez tijdens PSV-Feyenoord zondagmiddag. De oud-speler van zowel de Eindhovenaren als de Rotterdammers kent Rodríguez nog van zijn tijd als assistent-trainer van VfL Wolfsburg.

De inmiddels 27-jarige Zwitser was jarenlang de vaste linksback bij Die Wölfe: Lokhoff geeft dan ook hoog van hem op. "Dat is zo'n fantastische speler... Zelfs Arjen Robben had het altijd lastig tegen hem. Berghuis moet wel heel goed zijn zondag om Rodriguez te verslaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Lokhoff heeft ook met Berghuis gewerkt, als trainer van VVV-Venlo: de zestigjarige Bredanaar weet hoe belangrijk Berghuis voor zijn ploeg is. De rol van Rodríguez wordt dus ook cruciaal. "Feyenoord is ook wel afhankelijk van hem. Als Berghuis er niet lekker in zit, wordt het heel lastig voor Feyenoord."

De stadionclub wordt door Lokhoff echter in staat geacht om de goede vorm van de laatste weken door te trekken en te winnen in Eindhoven. Misschien zit er zelfs wel een aanval op de top-twee in. "Het zou niet de eerste keer zijn dat een ploeg zo veel punten goed maakt op de koploper. AZ en Ajax zijn de laatste weken ook niet lekker in vorm. Feyenoord zou zich zomaar eens tot het eind van de rit kunnen mengen in die titelstrijd."

Zondagmiddag zal er om 14.30 uur afgetrapt worden in het Philips Stadion. Nummer drie Feyenoord heeft één punt voorsprong op nummer vier PSV. Koploper Ajax (zeven punten voor op Feyenoord) en achtervolger AZ (vier punten voor op Feyenoord) treffen elkaar 's avonds in de Johan Cruijff Arena.