Jans: 'Ik heb wel het idee dat er iets groters achter zit, wat niet om mij gaat'

Jans: 'Ik heb wel het idee dat er iets groters achter zit, wat niet om mij gaat'

25-02-2020 18:58 Laatste update: 20:18
87

Ron Jans is weer terug op Nederlandse bodem na een aantal zeer hectische dagen. De trainer vertrok bij het Amerikaanse FC Cincinnati, nadat zijn positie onhoudbaar bleek wegens enkele controversiële uitlatingen in de kleedkamer.

Jans heeft meegezongen met een lied in de kleedkamer, waarin het in Amerika beruchte N-woord voorkwam. Ook heeft hij tijdens een wedstrijdbespreking gerefereerd aan een bezoek aan het slavernijmuseum. "Dat gebruik je als metafoor. Ik vind het verschrikkelijk wat daar gebeurd is en ik heb respect voor hoe je daarmee omgaat. Daar zit toch niets verkeerds in?", laat hij weten aan de NOS."

De 61-jarige Zwollenaar heeft zich dan ook verbaasd over de aanklacht van spelersvakbond MLSPA, die hem beschuldigde van 'manipulatie' en 'intimidatie'. "Misschien ben ik te naïef, te open. Maar dat hele verhaal is mij niet duidelijk. Wat zijn nou precies de beschuldigingen?"

Wie de kleedkamerverhalen naar buiten heeft gebracht, is nog niet duidelijk. "Ik heb wel het idee dat er iets groters achter zit. Wat niet om Ron Jans gaat, maar om andere dingen. Wat dat dan is... Ik kan er alleen maar naar gissen." De geroutineerde trainer doet een poging. "Misschien om de macht van de spelersvakbond aan te tonen. Misschien zijn er voor mijn tijd ook dingen gebeurd, waardoor de spelersvakbond FC Cincinnati een les wil leren."