Advies voor Ajax: 'Eiting als quarterback en Gravenberch volledig in zijn dienst'

Advies voor Ajax: 'Eiting als quarterback en Gravenberch volledig in zijn dienst'

26-02-2020 06:48
49

Carel Eiting moet donderdag alle ruimte krijgen om de lijnen uit te zetten op het middenveld van Ajax. Dat stelt Sonny Silooy, die denkt dat de ploeg van coach Erik ten Hag behoefte heeft aan de 22-jarige controleur in de return tegen Getafe.

"Iemand die het spel naar zich toetrekt, die iemand voor de keeper zet", zegt de oud-Ajacied in het Algemeen Dagblad. "Maar laat hem wel spelen als een soort quarterback in het American Football. Dus dat anderen hem beschermen en meters voor hem maken. Dat kan met Gravenberch. Die moet je dan wel die taak geven: jij speelt volledig in dienst van Eiting. Punt."

Silooy ziet ruimte voor de jeugdproducten op het middenveld doordat Lisandro Martínez landgenoot Nicolás Tagliafico kan vervangen op linksback. Ook achterin moet Ten Hag een belangrijke knoop doorhakken tussen Perr Schuurs en Edson Álvarez. "Ik zou voor Schuurs gaan", stelt Silooy. "Ze zijn beiden niet comfortabel op dit moment, maar de snelheid van Schuurs heb je nodig om de counters te pareren."

"Ajax zal moeten aanvallen en dan ontstaan er ruimtes voor Getafe. Het wordt een enorme opgave, maar ik denk dat Ajax na verlenging doorgaat", voorspelt de 25-voudig international. Ajax moet donderdagavond een 2-0 nederlaag zien weg te poetsen tegen Getafe in de zestiende finales van de Europa League.