'Ajax moet snel beslissen over Vertonghen: Inter neemt contact op met Belg'

'Ajax moet snel beslissen over Vertonghen: Inter neemt contact op met Belg'

26-02-2020 13:50 Laatste update: 16:36
39

Jan Vertonghen kan Tottenham Hotspur in het kielzog van Christian Eriksen verruilen voor Internazionale. De 32-jarige Belg loopt komende zomer uit zijn contract en kan daardoor gratis worden overgenomen.

Inter nam inmiddels contact op met de zaakwaarnemer van Vertonghen, meldt het doorgaans betrouwbare The Standard. De oud-Ajacied moet de defensie van de Italiaanse titelkandidaat versterken, mede doordat Milan Skriniar mogelijk vertrekt. De Slowaak staat in de belangstelling van Manchester City.

Spurs-manager José Mourinho vertelde eerder dat hij hoopt dat Jan Vertonghen het voorbeeld van Toby Alderweireld volgt en een nieuw contract tekent, maar daar had hij weinig vertrouwen in. Volgens The Standard zijn de gesprekken tussen beide partijen vastgelopen op de voorwaarden. De laatste weken heeft de Rode Duivel bovendien zijn basisplaats verloren.

Zaakwaarnemer Tom de Mul hield de toekomst van Vertonghen begin deze maand nog open. " We zetten alles op een rijtje. Er is veel interesse voor Jan, zeker als transfervrije speler, maar Tottenham blijft voor ons ook een interessante optie." Vertonghen gaf in het verleden aan zijn loopbaan graag af te sluiten bij Ajax. Hoewel er interesse is, lijken de Amsterdammers momenteel niet concreet.

Inter richt de pijlen onder trainer Antonio Conte veelvuldig op de Premier League. Eriksen kwam voor twintig miljoen over van Tottenham en ook Ashley Young, Romelu Lukaku en Alexis Sánchez (allen Manchester United) en Victor Moses (Chelsea) streken al neer in het Giuseppe Meazza.