KNVB over Coronavirus-nieuws bij Duitse grens: 'Hebben contact met de instanties'

KNVB over Coronavirus-nieuws bij Duitse grens: 'Hebben contact met de instanties'

26-02-2020 16:15
46

Het is een onderwerp dat we sinds kort niet meer kunnen vermijden: het Coronavirus. Nadat de epidemie het maatschappelijk leven in China al heeft ontwricht, begint ook Europa de gevolgen te merken. Uiteraard is ook het voetbal niet 'veilig': zondag zijn er al vier Serie A-wedstrijden afgelast, misschien moet ook de Eredivisie maatregelen nemen.

AZ hield deze week even de adem in, nadat het Coronavirus in Linz – thuisbasis van Europa League-tegenstander LASK – zou zijn geconstateerd. Dit geval leverde uiteindelijk een negatief testresultaat en dus positief nieuws op voor de Alkmaarders, die inmiddels zijn afgereisd naar Oostenrijk.

De kans dat het virus alsnog opduikt in Nederland, wordt echter met de dag groter. In het meest westelijke puntje van Nord-Rhein Westfalen, op een paar kilometer van Sittard, is er al een besmetting geconstateerd. De KNVB houdt dan ook rekening met mogelijke maatregelen, mocht het virus in Nederland opduiken. "Dat het geconstateerd is, zien wij ook", laat een woordvoerder vanuit Zeist weten aan VoetbalPrimeur. "We hebben hier contact over met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, red.) en de GGD."

"We laten ons leiden door de instanties"
Verder wil men nog niet op de zaken vooruitlopen. Diverse Serie A-wedstrijden – waaronder de kraker tussen Juventus en Internazionale – worden zonder publiek gespeeld, terwijl er donderdag ook geen toeschouwers zullen zijn bij het Europa League-duel tussen Internazionale en Ludogorets: aan zo'n scenario wil de KNVB echter nog niet denken, nu het virus nog niet in Nederland is opgedoken. "Daar gaan we nu nog niets over zeggen", klinkt het. "Wij laten ons leiden door de betrokken instanties, dat is op dit moment ons statement."

Toevallig staat er zaterdagavond een Limburgse derby op het programma tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard, de clubs die geografisch gezien het dichtst bij het 'probleemgeval' in Nord-Rhein Westfalen liggen. Vooralsnog zullen er geen extra maatregelen genomen worden: Fortuna wacht eerst het advies van het RIVM en de KNVB af. "Er zijn momenteel geen signalen dat we extra dingen moeten regelen", reageert de club tegenover aan VoetbalPrimeur.

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie