'Anita heeft na ruim acht maanden een nieuwe club gevonden en tekent in Bulgarije'

'Anita heeft na ruim acht maanden een nieuwe club gevonden en tekent in Bulgarije'

26-02-2020 21:33
15

Vurnon Anita staat volgens diverse Bulgaarse media op het punt om een contract te ondertekenen bij CSKA Sofia. De verdedigend ingestelde middenvelder met een verleden bij Ajax zat al een tijdje zonder club.

Bulgaarse sportmedia, waaronder Sportal, zeggen dat de overstap van Anita naar Sofia binnenkort wereldkundig zal worden gemaakt. De middenvelder was al in Bulgarije om een wedstrijd te bekijken en heeft volgens Sportal zijn contract bij CSKA Sofia al ondertekend. Anita zit sinds de zomer van 2019 zonder club toen zijn verbintenis bij Leeds United afliep. Hij werd vorig seizoen nog verhuurd aan Willem II en kwam daar tot 27 wedstrijden, maar geen enkele club durfde het aan.

Nu heeft CSKA Sofia dus toegeslagen en haalt het de bij Ajax opgeleide middenvelder naar de Bulgaarse hoofdstad. Anita zat in 2006 voor het eerst bij de selectie van Ajax. Na acht jaar in de Amsterdamse hoofdmacht te hebben gespeeld vertrok Anita in 2012 naar Newcastle United, waar hij vier seizoenen speelde.

In Bulgarije gaat Anita samenspelen met Janio Bikel (voormalig speler van SC Heerenveen en NEC), Edwin Gyasi (ex-Roda JC, Heracles, FC Twente, De Graafschap en Telstar), Stefano Beltrame (die bij Go Ahead Eagles en FC Den Bosch speelde) en Tomi Juric (heeft een verleden bij Roda).