De Ligt uitzondering in 'verbijsterde' Italiaanse pers: 'Veel beter dan Bonucci'

De Ligt uitzondering in 'verbijsterde' Italiaanse pers: 'Veel beter dan Bonucci'

27-02-2020 06:00
55

Matthijs de Ligt was woensdagavond één van de weinige lichtpuntjes bij het 'zielloze' Juventus. Dat concluderen de Italiaanse media. Juve ging in Frankrijk met 1-0 onderuit tegen Olympique Lyon.

De Italiaanse pers spaart Juventus niet na het echec in de achtste finales van de Champions League. 'Het slechtste Juve van dit seizoen en één van de slechtste prestaties van de afgelopen negen jaar in wedstrijden die tellen', schrijft Tuttosport. 'Zelden is dit team het veld opgegaan met zo'n levensloze instelling. Het is verbijsterend.' La Stampa beschrijft de koploper van Italië als 'zielloos'.

De Ligt deelde volgens de meeste media niet in de Juve-malaise. De twintigjarige Nederlander, die naast Leonardo Bonucci stond in het centrum van de verdediging, krijgt van Corriere dello Sport weliswaar een 5,5, maar dat is nog hoog vergeleken met zijn ploeggenoten. 'Hij deed het redelijk, maar kon niet imponeren.'

Tuttomercatoweb en Calciomercato zijn wél lovend over De Ligt, die wordt beloond met een 6. Alléén doelman Wojciech Szczesny kan ook rekenen op zo'n hoog cijfer. 'Het doelpunt van Lyon-speler Lucas Tousart kwam op het moment dat De Ligt werd behandeld aan een hoofdwond. Dat is geen toeval. Hij speelde met persoonlijkheid', klinkt het.

Juvenews zag een 'rampzalig' Juventus in Lyon. 'Pjanic was een ramp, net als Bonucci, Alex Sandro en Rabiot. Ook Paulo Dybala bakte er niets van. Op een gegeven moment geloofde zelfs Cristiano Ronaldo er niet meer in.' Angelo Di Livio geeft De Ligt een 5,5. 'Veel beter dan Bonucci', aldus de oud-international.

Tot slot geeft TuttoJuve een 6 aan De Ligt. 'Een goede prestatie van de Nederlandse centrumverdediger, die zonder al te veel moeite Moussa Dembélé in bedwang hield. Als het team naar voren trekt, geeft hij moedig leiding.'