LIVE: AZ en Ajax Europees uitgeschakeld na dramatische avond (gesloten)

LIVE: AZ en Ajax Europees uitgeschakeld na dramatische avond (gesloten)

27-02-2020 22:57 Laatste update: 23:08
501

Erop of eronder, do or die, de dood of de gladiolen... Er staat donderdagavond nogal wat op het spel voor AZ en Ajax: de Alkmaarders moeten minstens één keer scoren op bezoek bij LASK Linz, terwijl Ajax zelfs een 2-0 nederlaag goed moet zien te maken tegen Getafe. VoetbalPrimeur houdt je de hele dag op de hoogte van álle ontwikkelingen.

De voetbalavond zal vanaf 18.55 uur afgetrapt worden door LASK en AZ. De Oostenrijkers zijn na de 1-1 in Alkmaar in het voordeel, maar AZ kan weer over Fredrik Midtsjö beschikken: de Noorse controleur zal landgenoot Hakon Evjen hoogstwaarschijnlijk uit de basis verdrijven. Het centrale duo blijft een puntje van zorg voor AZ: Ramon Leeuwin is de enige centrumverdediger en zal samen met Teun Koopmeiners het hart van de defensie vormen.

Ajax mag vanaf 21.00 uur proberen om een comeback tegen Getafe te realiseren. Doelman Andre Onana keert terug van een schorsing, terwijl Nicolás Tagliafico er juist niet bij is na zijn gele kaart in de heenwedstrijd. Ook de geblesseerde Hakim Ziyech, David Neres en Noussair Mazraoui ontbreken, terwijl Quincy Promes mogelijk nog niet fit genoeg is voor een basisplek. Trainer Erik ten Hag zal dus moeten schuiven en improviseren. De Braziliaan Danilo Pereira gaat misschien zelfs zijn basisdebuut maken.

Opstelling Ajax:

Onana; Dest, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Van de Beek, Eiting; Danilo, Tadic, Babel.