Hyballa: 'We draaiden een recordseizoen, anders zat ik nu bij De Graafschap'

Hyballa: 'We draaiden een recordseizoen, anders zat ik nu bij De Graafschap'

Gepubliceerd: donderdag 27 februari 2020 om 13:40do 27-02-2020 om 13:40

NAC Breda-trainer Peter Hyballa keert vrijdagavond terug op bekende grond: de Bredanaars spelen dan de Kleine Klassieker tegen NEC, waar Hyballa tijdens het seizoen 2016/2017 werkzaam was. De Nederlands-Duitse trainer baalt nog steeds van zijn ontslag in de slotfase van het seizoen.

Nadat NEC zich eerst moeiteloos leek te handhaven, belandde het in de tweede seizoenshelft in een vrije val, die Hyballa uiteindelijk fataal werd. "Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, maar de club heeft ook grote fouten gemaakt. Ik voelde op het einde geen steun", aldus de trainer in gesprek met Omroep Gelderland. Hyballa wijst op zijn opvolgers Adrie Bogers, Pepijn Lijnders en Jack de Gier, die ook niet lang in functie bleven. "Als je iets wil veranderen in de club, moet je ook over de cultuur en de wortels nadenken. En niet de ene trainer erin, de andere trainer eruit."

Overigens had het niet veel gescheeld of de trainer was nu werkzaam geweest bij De Graafschap. De Superboeren hengelden afgelopen zomer naar de toenmalige eindverantwoordelijke van het Slowaakse DAC Dunajska Streda. "Ik wilde er ook wel heen. Ik vind De Graafschap een superclub, op twintig kilometer van mijn huis. Maar we hadden bij DAC een recordseizoen en speelden zelfs Europa League. Dus de president hield mij aan mij contract, anders had ik nu bij De Graafschap gezeten."

NEC en NAC trappen vrijdag om 20.00 uur af in De Goffert. De nummers 8 en 6 van de Keuken Kampioen Divisie staan op vijf punten afstand van elkaar.

Poll

Gaat Hyballa NAC naar promotie leiden?

(2888 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws