Update: Willem II-Groningen gaat door: burgemeester geeft groen licht

Update: Willem II-Groningen gaat door: burgemeester geeft groen licht

27-02-2020 22:40 Laatste update: 27-02-2020 22:40
138

In Tilburg werd vandaag de eerste Corona-patiënt opgenomen in het ziekenhuis. Het is de stad waar vrijdagavond de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd op het programma staat: Willem II-FC Groningen. Vooralsnog gaat het duel gewoon door.

"We doen wat de instanties zeggen, op dit moment hebben we geen enkel signaal gekregen dat die wedstrijd niet door zou kunnen gaan", laat technisch directeur Martin van Geel weten aan het Algemeen Dagblad

Ook de KNVB heeft inmiddels gereageerd op de situatie in Tilburg. "Het is niet aan ons te beslissen wat er moet gebeuren", geeft Jan Bluyssen, competitieleider van de voetbalbond, aan. "Daarom is het eigenlijk heel simpel. Het is aan de burgemeester, want die gaat over de stad. Daarna kan ook de veiligheidsregio stappen ondernemen en vervolgens is er nog het ministerie. Op dit moment is het een kwestie van elkaar goed informeren."

Daarnaast heeft de KNVB al contact opgenomen met beide clubs. "Maar we hebben geen concrete afspraken gemaakt", geeft Bluyssen aan. "Zoals gezegd, we wachten af wat de officiële instanties gaan beslissen. Wij hoeven geen discussie te voeren, we volgen de betreffende autoriteiten." De wedstrijd tussen Willem II en Groningen begint vrijdagavond om 20:00 uur.

Update: De KNVB geeft in een statement aan de situatie nauwlettend in de gaten te houden en houdt contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst). Daarnaast heeft de voetbalbond ook met de ministeries die zich met het Corona-virus bezighouden contact. Mocht er meer bekend worden over de situatie zal de KNVB reageren, maar vooralsnog heeft het eerste Corona-geval in Nederland geen gevolgen voor het voetbal.

Update: Willem II staat in nauw contact met de KNVB naar aanleiding van de berichtgeving over het Coronavirus in Tilburg. De Eredivisie-club heeft te horen gekregen dat de bond zich door het RIVM, de GGD en de betrokken ministeries continu laat informeren over de laatste ontwikkelingen. 

"Een beslissing over de doorgang van de wedstrijd ligt in handen van de overheidsinstanties. Uiteraard conformeert Willem II zich aan dat besluit. De KNVB heeft contact met de betrokken organisaties en informeert op haar beurt de clubs. Zonder tegenbericht gaat de wedstrijd Willem II – FC Groningen gewoon door", benadrukt algemeen directeur Martin van Geel vrijdagochtend in een verklaring.

Update: De wedstrijd tussen Willem II en FC Groningen van vrijdagavond gaat gewoon door. Dat laat de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, weten tijdens een persconferentie in het Paleis-Raadhuis. Hij ziet geen aanleiding om (sport)evenementen in Tilburg en omstreken te schrappen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie