Olympiakos krijgt Emirates Stadium stil met goal in 119e minuut

27-02-2020 23:40
25

Voor Arsenal zit het Europese avontuur er al na de zestiende finales van de Europa League op. De Londenaren lieten zich donderdagavond pijnlijk uitschakelen door Olympiakos, dat in de allerlaatste minuut scoorde: 1-2.

Met de 0-1 overwinning van vorige week had Arsenal een uitstekende uitgangspositie voor een plek in de volgende ronde. Helemaal zeker was de ploeg van Mikel Arteta echter niet. Olympiakos zat nog volop in de race en kreeg in de eerste helft goede mogelijkheden op een doelpunt. Via Nicolas Pépé kreeg Arsenal een grote kans. Een goal van Alexandre Lacazette werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na de rust was er niets meer over van de voorsprong van Arsenal. Olympiakos greep de leiding door een kopgoal van Abou Cissé. Een paar minuten later verzuimde Konstantinos Tsimikas de 0-2 te maken. Arsenal kreeg in de slotfase nog kansen op de 2-1, maar miste die.

In de verlenging kreeg Olympiakos de eerste grote kans, maar Arsenal haalde na 113 minuten de trekker over. Pierre-Emerick Aubameyang leek zijn ploeg met een halve omhaal een plek in de volgende ronde te bezorgen, maar in de 119e minuut dompelde Georgios Masouras de Londenaren in rouw: 1-2.