Van Basten verbaasd om Babel bij Ajax: Het is een routinier

Van Basten verbaasd om Babel bij Ajax: "Het is een routinier"

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 00:01vr 28-02-2020 om 00:01

Marco van Basten uit bij FOX Sports kritiek op Ryan Babel, die tegen Getafe een ongelukkige indruk maakte. Maar de oud-voetballer is ook kritisch op Dusan Tadic en Danilo Pereira.

"Als je de voorhoede van Ajax met Tadic, Babel en Danilo ziet, dan is het heel weinig wat ze gebracht hebben. Dat zijn je aanvallers die wat moeten forceren. Het had geen enkel effect", zegt Van Basten, die vervolgens ingaat op de rol van Babel. "Het is een routinier. Je zou denken dat hij een aanspeelpunt is, maar alles vloog van z'n voeten en hij leed alleen maar balverlies."

"Wat moet je dan nog gaan doen? Of het me verbaast? Ja, want de laatste paar keer bij het Nederlands elftal vond ik hem nog wel goed. Dat is toch een tijd geleden, denk ik", zegt Van Basten.

Kenneth Perez neemt het op voor Babel. "Ik vind dat hij bij het Nederlands elftal boven verwachting presteert. Daardoor blijft hij daar ook. Het probleem is dat wij hem iedere week zien spelen. Zijn aannames zijn niet anders dan vijftien jaar geleden. Ik vind het jammer dat hij daarin niet beter is geworden. In de kleine ruimte heb je een goede aanname nodig. Dat vind ik wel een minpunt, maar hij kan wel voetballen. Hij zit echt in een mindere fase."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Van Basten?

(2214 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws