Oostenrijkse media loven AZ-aanvaller: 'Logisch dat Raiola met hem samenwerkt'

28-02-2020 07:30 Laatste update: 07:43
23

In de Oostenrijkse media wordt voornamelijk aandacht geschonken aan de legendarische prestatie van LASK Linz, dat nog nooit zo ver is gekomen in Europa. Toch wordt er ook gekeken naar de spelers van AZ: Marco Bizot maakte indruk, terwijl ook Calvin Stengs opviel.

Kronen Zeitung en Der Standard zagen dat LASK het in de beginfase nog lastig had tegen AZ, maar na het eerste doelpunt was het verweer van de uitploeg gebroken. 'LASK versloeg tijdens de groepsfase thuis Rosenborg, PSV en Sporting Lissabon en ook tegen AZ toonde LASK opnieuw hun thuiskracht. Vlak voor rust maakte AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners een verschikkelijke fout. Idrissi rende terug en viel Ranftl veel te onstuimig lastig. AZ probeerde het wel, maar kwam in de tweede helft niet onder de druk van LASK uit.'

Plaaggeest
De Wiener Zeitung zag in aanvaller Marko Raguz een plaaggeest voor de defensie van AZ. De spits scoorde in de twee wedstrijden tegen de Alkmaarders drie keer. 'LASK gaat verder met een historische reeks', valt er te lezen voordat Raguz ter sprake komt. 'Raguz was niet te stoppen voor de AZ-defensie en werd met twee doelpunten matchwinner.'

'LASK zette de nummer twee van de Eredivisie vroeg onder druk en had al in de eerste twintig minuten toe kunnen slaan', gaat de krant verder. Doelman Marco Bizot was de grote uitblinker bij de Alkmaarders. 'Raguz profiteerde van een onzekerheid in de Alkmaarse defensie, maar hij vond Bizot de met zijn vuisten knap stopte. Ook bij pogingen van Dominik Frieser en nogmaals Raguz was Bizot een sta in de weg.'

Stengs
Kurier schenkt vooral aandacht aan Calvin Stengs en geeft aan dat de AZ-speler een talent van uitzonderlijke klasse is. 'Wanneer hij aan de bal kwam (tenminste tot de 2-0), was zijn technische klasse en overzicht indrukwekkend. Na 32 minuten spelen hield Alexander Schlager een inzet van de 21-jarige speler knap tegen. Logisch dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola nu al met hem samenwerkt.'

'Opmerkelijk was hoe de nummer twee van Nederland van achteruit op balbezit bleef spelen en elke aanval rustig wilde opbouwen. Bij LASK-verdediger Gernot Trauner hield elke aanval echter op', sluit de krant af.